SODA BIKARBONA JE DOKAZANI LIJEK PROTIV RAKA ! SPUSTITE KISELOST TIJELA.

Član Sveučilišta Arizona Centra za Rak, dr. Mark Pagel će dobiti 2 milijuna dolara potpore od Nacionalnog Instituta za Zdravlje, za proučavanje učinkovitost personalizirane terapije sode bikarbonom za liječenje raka dojke.

Drugim riječima, klinička ispitivanja o korištenju oralnog natrij bikarbonata za liječenje raka dojke će uskoro početi! Očito postoje ljudi koji su unutra i koji su znali, da je natrijev bikarbonat (soda bikarbona) ista stvar koja može spasiti život osobe u hitnoj pomoći u treptaju oka, primarna je opcija za liječenje raka najsigurnije i najučinkovitije vrste.

Naravno, osjećam se odgovornim za sve što sam napisao u Natrijev bikarbonat – Bogatašev siromah na liječenju raka, koja još uvijek stoji kao jedno puno liječničko izvješće na temu jednostavne primjene sode bikarbone u praksi medicine. Kada se uzima oralno s vodom, posebno vodom koja ima visoki sadržaj magnezija, i kada se koristi u ljekovitim kupkama transdermalno, natrijev bikarbonat postaje prva linija lijeka za liječenje raka, bolesti bubrega, dijabetesa, pa čak i gripe i prehlade.

I najvažnije, to je također moćan odbojnik protiv zračenja, tako da svatko treba imati koristi od brzine njegove uporabe. Svačija fiziologija je pod velikim nuklearnim napadima, od jakih radioaktivnih vjetrova da kruže u sjevernoj hemisferi.

Zapravo, nije nikakvo iznenađenje da je istraživač Sveučilišta u Arizoni  dobio ovu stipendiju, jer se istraživanja raka rade tamo godina. Dr. Robert J. Gillies i njegove kolege su već pokazali da predobrada miševa s natrij bikarbonat rezultira alkalizacijom u područja oko tumora. Isti istraživači su izvijestili da bikarbona povećava pH tumora  i sprečava spontane metastaze kod miševa s rakom dojke. Također se smanjuje stopa zahvaćenosti limfnih čvorova.

Nedavno sam objavio u svezi gljivične infekcije, a rak dojke je utvrđeno da je povezan s povećanom učestalim konzumiranjem sira iz fermentiranog kalupa. Gljive proizvode toksične metabolite koji se zovu mikotoksini, koji mogu izazvati rak. Aflatoksin je mikotoksin s kancerogenim potencijalom koji se nalazi u lošijem maslacu od kikirikija i drugim orašastim i mliječnim proizvodima. Sjećate li se afera sa Mikotoksinima u mlijeku, na Balkanu? Istraživači su 1993. pregledali tkiva dojke i pronašli značajni kancerogeni aflatoksin u tkivu raka, a time i gljiva kao uzrok raka dojke.

PH razina naših unutarnjih tekućina utječe na svaku stanicu u našem tijelu. Kronična kiselosti tkiva korodira tjelesno tkivo, a ako ostane nesmetana ona će prekinuti sve stanične aktivnosti i funkcije. Drugim riječima, viša-kiselost ometa Vaš život. To je u korijen bolesti. Medicinski tretmani natrij bikarbonatom – su vrijemenski nagrađene metode za “ubrzani” povratak tijela na bikarbonatne razine u normalu. Natrij bikarbonat je jedan od naših najkorisnijih lijekova koji tretira osnovnu kiselo-alkalnu ravnotežu ljudske fiziologije.

PH naših tkiva i tjelesnih tekućina je od presudne i središnje važnosti jer to utječe i zrcali stanje našeg zdravlja i naše unutarnje čistoće. Što je bliže pH vrijednostima 7.35-7.45, to je viša razina našeg zdravlja i dobrobiti. Ostati u tom rasponu, dramatično povećava našu sposobnost da se odupremo akutnim bolestima kao što su prehlade i gripe, kao i pojave raka i drugih bolesti. Održavati naš pH u tom zdravom rasponu također uključuje potrebni stil života i prehrambene promjene koje će nas zaštititi na dugi rok, dok nam uporaba natrijevog bikarbonata daje skok-start prema povećanju lužnatosti.

Ljestvica pH je poput termometra koji pokazuje povećanja i smanjenja kiseline i alkalnog sadržaja tjelesnih tekućina. Odstupanje iznad ili ispod 7.35-7.45 pH u krvi potencijalno može signalizirati ozbiljne i opasne simptome stanja ili bolesti. Kada tijelo više ne može djelotvorno neutralizirati i eliminirati kiseline, ono ih premješta unutar tijela u extra-stanične tekućina i vezivna tkiva stanica izravno kompromitirajući stanični integritet. Isto tako kada tijelo postaje previše alkalno od previše bikarbonata u krvi, dogodi se metabolitička alkaloza, što može dovesti do ozbiljnih posljedica ako se ne ispravi brzo.

Jon Barron predstavlja način gledanja na pH koji otvara jednu od glavnih prednosti alkalne vode:

Ioni vodika vežu kisik. To znači da je tekućina kiselija, što je manje dostupnog kisika u njemu. Svaka stanica u našem tijelu treba kisik za život i za održavati optimalnog zdravlja. Kombinirajte to s onim što znamo o vodikovm ionima, a vidimo da što je više kiseline u krvi (to je niža njezina pH), to je manje kisika je dostupno za korištenje od strane stanica. Ne ulazeći u rasprave o kemiji koja je uključena, samo moramo shvatiti da je to isti mehanizam uključen kada kisele kiše “ubijaju”. Ribe su doslovno ugušene na smrt jer kiselina u jezeru veže sav dostupni kisik. Nije da je kisik je otišao negdje, samo više nije dostupan. Isto tako, ako podignete pH jezera (čineći ga više alkalnim), kisik je tada dostupan i jezero vraća u život. Usput, vrijedno je napomenuti da je rak povezan sa kiselom sredinom (nedostatak kisika) – viši pH (više kisika prisutnog u stanicama u tijelu), teže je za napredovanje tumora.

Razumijevanje je važno iz dva razloga: (1) otkriva jedan od glavnih pogodnosti alkalne vode više “dostupnog” kisika u sustavu i (2) to objašnjava zašto alkalna voda pomaže u borbi protiv raka

Ocean, majka svog života, ima prosječni pH oko 8,1. Idealni pH krvi se nalazi na oko 7,4, blago alkalna-ne kiselo. – Jon Barron

ZAKLJUČAK

Ako jedete dobro i živite čisto, onda da, želite piti vodu s prirodnim pH tek neznatno iznad neutralnog.

Međutim, ako imate tipičan zapadni jelovnik, puno mesa, žitarice, gazirana pića, i šećeri koji zakiseljuju tijelo, onda imamo drugačiji problem. Vaša pH ravnoteža je danas tako daleko od normalne da morate ići u totalno drugom smjeru da se suprotstavi kiselom. Moja preporuka za dnevni pH pitke vode je oko 7,5-8,0 ovisno o tome koliko se kiseline stvara vašom prehranom.Najpoznatije planinske vode u svijetu, vode poznate po svojim ljekovitim svojstvima, su vrlo alkalne.

Tu mislim na vode koje silaze s Himalaja, a osobito na vode Hunza doline, koje imaju pH između 9 i 11.

Čovjek ne mora biti liječnik da prakticira pH lijek. Svaki praktičar iscjeljivanja i svaka majka i otac treba razumjeti kako koristiti natrijev bikarbonat. Nedostatak bikarbonata je stvaran problem koji se produbljuje s dobi, tako da stvarno treba cijeniti sve prednosti sode bikarbone.